RSS

Ai nevoie să crezi

26 sept.

„Și credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd.” (Evrei 11:1)

Cred că orice om este dotat cu suficientă înțelegere încât să poată recunoaște adevărul acestei afirmații. Realitatea în care trăim este independentă de credința sau încredințarea pe care fiecare dintre noi o are. Ea nu depinde de ceea ce credem sau nu credem. Că dacă ar fi așa, atunci Universul ar fi cu mult mai sărac și mai simplu decât este acum.

Azi am terminat de vizionat un serial anime în care am regăsit aceeași afirmație, formulată puțin diferit. Ousawa Akatsuki, personajul principal, un luptător aflat față în față cu un inamic mai puternic decât el, tocmai pierde posibilitatea de a-și mai folosi sabia. Cu toate acestea, el a pășit înainte pentru a continua să-și înfrunte adversarul, dar Myuu (partenera lui) încearcă să-l oprească:

Myuu: Încetează odată! E o nebunie să continui să lupți. Nici măcar nu mai ai o armă. E fără speranță!
Akatsuki: Sănătate, nebunie, fără speranță sau cu speranță. Nimic din toate astea nu mai contează acum. Este ori da, ori nu. Ori ai credință, ori nu! Asta-i tot!
Myuu: Dar…
Akatsuki: În momentul ăsta, trebuie să ai încredere în mine. Nu poți înceta să crezi în mine, nu acum! Dacă ai credință doar în lucrurile care știi că se vor întâmpla, asta nu-i credință cu adevărat. Este acum sau niciodată. Acum trebuie să ai încredere în mine! Ai decis să rămâi cu mine, așa că… trebuie să crezi că nici eu nu voi pierde, nu aici. Ori este atât de greu să crezi în mine? 

Credința NU determină un anumit lucru să existe sau să se întâmple; ci doar ne deschide ușa să putem avea legătură cu acel lucru. Împărăția lui Dumnezeu și viața veșnică nu sunt lucruri pe care le poți vedea în mod normal, dar credința face posibilă legătura noastră cu ele.

Ai nevoie să crezi! Deci, ce vei face?

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 26 septembrie 2012 în anime, Media, Meditații

 

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: