RSS

A cui rugăciune este ascultată?

11 Ian

Am citit în dimineața aceasta un text din Evanghelia lui Matei, iar un fragment se referă la un moment din viața lui Isus când El ajunge în ținutul Gadarenilor, unde îl întâmpină doi oameni posedați care au ieșit din morminte (Matei 8:28-32). Aceștia strigau: „Ce legătură este între noi și Tine, Isuse, Fiul lui Dumnezeu?” Îmi place că acest pasaj arată că și dracii înșiși recunosc că nu există nicio legătură între Dumnezeu și demoni, între lumină și întuneric.

La fel este și cu noi, care am fost răscumpărați prin jertfa lui Isus: acum îi aparținem lui Dumnezeu, El ne numește fii ai Săi și nu trebuie să mai avem nicio legătură cu influențele demonice, cu lumea și cu întunericul. Cu câteva versete mai înapoi, Isus se afla într-o corabie, pe mare. Și deși era o furtună mare, pentru că Isus era prezent acolo, și ceilalți oameni se aflau la adăpost. Alături de Dumnezeu, pot veni orice încercări, orice demoni, orice nenorociri… noi nu avem legătură cu ele, ci ne aflăm sub ocrotirea Dumnezeului Cel Sfânt !

Dar ce este mai interesant abia urmează! „Dracii rugau pe Isus și ziceau: Dacă ne scoți afară din ei (din oameni), dă-ne voie să ne ducem în turma aceea de porci.” (versetul 31) Și uimitor este răspunsul lui Isus: „Duceți-vă!” … Dracii, în întunecimea lor, știu să înalțe o rugăciune înaintea Fiului lui Dumnezeu. Și nu doar atât! Aceasta este și ascultată!

Iar noi, oamenii, care considerăm că nu suntem întocmai ca și dracii, de ce ne este așa de greu să înălțăm rugăciuni Celui care are autoritate și putere să le împlinească? De ce nu o facem, noi, cei pentru care a venit Isus pe pământ ca să ne salveze? Sau dacă ne rugăm, de ce nu o facem cu credință?

Să întărim credința noastră în Dumnezeu și să rămânem în prezența Lui protectoare! Este unul din lucrurile pe care El le așteaptă din partea noastră. Să nu-i lăsăm pe demoni să ne arată cum să ne rugăm, să ne învețe ceea ce noi trebuie deja să știm și să facem! Dumnezeu ascultă rugăciunea oricui !

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 11 Ianuarie 2012 în Meditații

 

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: