RSS

Priorități

23 Sep

Unul din aspectele Scripturii care îmi place și mă fascinează cel mai mult este specificarea pe care ne-o lasă Dumnezeu prin anumite versete cu privire la lucrurile importante. Toate invățăturile biblice sunt adevărate și demne de urmat, dar sunt câteva care au întâietate în ochii lui Dumnezeu și pe care ni le subliniază în Cuvântul Său. Prin urmare, sunt anumite lucruri pe care Dumnezeu dorește în mod deosebit să le regăsească în viețile noastre. Astfel, aceste lucruri ar trebui să aibă și în inima și mintea noastră o atenție deosebită.

Voi enumera mai jos câteva din ideile scoase în relief în Scriptură și versetele unde se regăsesc acestea.
• Comunicarea cu Dumnezeu: „Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii, pentru împărați și pentru toți cei ce sunt înălțați în dregătorii, ca să putem duce astfel o viață pașnică și liniștită, cu toată evlavia și cu toată cinstea.” (1 Timotei 2.1-2)
• Întâietatea evreilor: „Căci mie nu mi-e rușine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a Iudeului, apoi a Grecului” (Romani 1.16)
• Despre dragoste: „Acum dar rămân aceste trei: credința, nădejdea și dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.” (1 Corinteni 13.13)
• Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu: „La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu.” (Ioan 1.1)
• Viața de acum și cea veșnică: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” (Luca 12.31)

Mai sunt și alte lucruri subliniate în Biblie pe care nu mi le amintesc în momentul acesta. Dar întrebarea rămâne: care sunt prioritățile tale în viață?

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 23 Septembrie 2011 în Meditații

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: