RSS

Șlefuiește percepția duhului

21 Sep

La fel ca oricare din cele 5 simțuri prin care avem legătură cu materia care ne înconjoară, duhul este cel prin care intrăm în contact cu latura invizibilă a lumii. Pe plan spiritual, cu ajutorul duhului putem percepe acțiunea lui Dumnezeu în viața noastră, starea spirituală a celorlalți oameni, lucruri care „ni se comunică” sufletului nostru. Este o percepție care ne ajută adeseori să înțelegem adevăruri dincolo de cuvinte, dincolo de ceea ce vedem și simțim fizic. Duhul este cel care face distincția între ceea ce „pare a fi” și ceea ce „este”.
Dar pentru ca percepția să fie bună, activă, de acuratețe, trebuie și ea să fie antrenată corespunzător. Întocmai cum și celelalte simțuri sunt antrenate pentru a ne fi de folos la capacitate cât mai mare, așa trebuie procedat și cu percepția duhului. Unui muzician i se dezvoltă foarte bine auzul în urma multelor ore de practică muzicală. Pentru a ține trează o percepție spirituală ne trebuie o activitate spirituală și aceasta este Cuvântul lui Dumnezeu și punerea în slujba Lui. Astfel, trebuie alocat timp pentru a rămâne în legătură cu Dumnezeu. Învățăturile scripturale întăresc puterea duhului pe care tot Dumnezeu l-a pus în noi și astfel, el devine tot mai activ și mai ușor perceptibil.
Să nu ignorăm importanța acestui simț „duhovnicesc”, față de care celelalte simțuri rămân doar niște simple percepții carnale. Să ne rugăm tot timpul să avem un duh treaz și puternic.

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 21 Septembrie 2011 în Meditații

 

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: