RSS

Hatikva… cu accent japonez

15 sept.

Răsfoind YouTube-ul, am descoperit de curând o versiune a imnului din Israel, o versiune la care nu mă așteptam. Celebrul cântec intitulat „Speranța” (Hatikva) răsuna acum în stilul Japoniei mele dragi. Nu vă pot spune cât m-am bucurat să ascult o melodie preferată într-o limbă preferată. Mai ciudat este însă ceea ce am descoperit ulterior, după ce am căutat mai multe informații despre persoana care a interpretat melodia. Este vorba despre Hatsune Miku, o tânără care în mod normal ar avea 16 ani, dar care totuși nu poate fi numită „persoană”. Mai întâi să ascultăm Hatikva, imnul Israelului, în această variantă diferită:

Hatsune Miku este imaginea principală a proiectului Vocaloid, un program de sintetizare vocală pentru melodii. Acest software este dezvoltat de Yamaha Corporation și permite utilizatorului să introducă propriile versuri și melodii care mai apoi să fie procesate și sintetizate pentru a crea cântece. Dar cum o voce nu poate veni de una singură, așa a apărut Hatsune Miku. Vocaloid nu doar că a spart gura târgului din Japonia, dar este și un mare succes cu cele două versiuni existente (japoneză și engleză). De aici, proiectul s-a dezvoltat în continuare și au transformat-o pe Hatsune dintr-o posesoare a unei voci sintetizate într-un personaj anime, eroină de jocuri video și, recent, într-o divă virtuală. Industria muzicii nu a putut împiedica contribuția unei holograme ce a realizat concerte de succes. Și nu demult (probabil în noiembrie 2010) a avut loc și în România un astfel de concert, unde numărul fanilor nu a fost cu mult mai prejos decât în alte țări.
Nu intru mai mult în detalii, că nu vreau să iau locul site-urilor de căutare Wikipedia și Google. 😀 Dar am făcut aici link la un video cu mai multe informații despre Vocaloid, despre creatorii proiectului și, implicit despre Hatsune Miku. Vocaloid project

Iar dacă știe cineva programe (gratuite sau nu) pentru modificat/sintetizat voci, ar fi foarte binevenite pentru proiectul la care lucrez în prezent. Mai jos mai este un link despre concertul din România.
Hatsune Miku în România !

Reclame
 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

2 răspunsuri la „Hatikva… cu accent japonez

 1. panvali

  25 februarie 2014 at 12:59 pm

  Iti recomand UTAU si Cadencii. Ambele sunt gratuite. Nu iti recomand sa folosesti versiunile comerciale, ma refer la Vocaloid si asta pentru ca nu sunt usor de achizitionat. Poti cauta, pentru Vocaloid evident, pe torrente… dar e riscant. Nu ma refer doar la virusi, ci, in functie de marimea proiectului la care lucrezi, de reactia comunitatii (vezi ce a patit autorul Pocaloidului). Dar cu UTAU este prefect. Cadencii este de departe cel mai bun, dar sunt mari probleme cu platforma *.Net a Micro$oft si curios, functioneaza mai bine in linux sub wine si mono… Probabil ca japonezii care l-au realizat au folosit platforma mono (versiunea open source – adica „hacker version” – a platformei .Net) pentru a realiza aplicatia?! Asta pentru cantece. Pentru text-to-speech iti recomand Balabolka si Open Mary, iar Audacity pentru prelucrarea fisiere audio (si bine inteles pentru stabilirea timbrului vocii). Toate sunt gratuite. Succes!!! Doamne ajuta!

  Apreciază

   
  • Marius Cristian

   25 februarie 2014 at 1:07 pm

   Este foarte binevenit răspunsul și îți mulțumesc!
   La următorul timp liber pe care îl găsesc, voi începe căutările.

   Apreciază

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
%d blogeri au apreciat asta: