RSS

Întotdeauna: „mai bine, mai bun!”

07 sept.

Mă uit adesea peste propriul blog și, deși nu este vechi, deși nu are un număr mare de vizitatori, forma și aspectul lui au tot fost modificate de la început și până în prezent. Până acum iși împlinește numele cu succes („Metamorphosis” = transformare). Mereu mă gândesc: „parcă nu e suficient de bine; ce aș mai putea îmbunătăți? parcă așa s-ar potrivi mai bine” etc. În felul acesta are loc o continuă revizuire asupra propriei lucrări. Omul se schimbă… și lucrarea lui pe pământ se schimbă… dar ceea ce se șlefuiște în timp trebuie să devină tot mai bun.
Nu trebuie să ne fie rușine să recunoaștem că ceea ce am realizat mai înainte nu este complet, că nu este la fel cum gândim în prezent. Ci din contră, acest lucru dovedește că am căpătat un plus de experiență sau un plus de informație.

În această privință și Dumnezeu se dă pe El însuși ca exemplu în prima carte a Bibliei: după fiecare creație în parte, Sfânta Scriptură ne spune că „Dumnezeu a văzut că lucrarea este bună”. În cazul Său, nu a făcut această precizare pentru că El ar fi imperfect și ar fi fost necesar să se verifice pe Sine, ci din contră, pentru a ne învăța pe noi să ne autoevaluăm, să ne cercătăm pe noi și lucrarea noastră și s-o aducem la nivelul de „lucrare bună” după standardul lui Dumnezeu (care este un standard foarte înalt, care nu poate fi atins de om, dar spre care omul trebuie să aspire). Deci, în același timp, Dumnezeu ne arată ce trebuie să facem și care trebuie să fie rezultatul pe care îl căutăm.
Ai scris o carte? Ai compus o poezie? Ai publicat o declarație? Ai ținut un discurs? Perfect! Ți-ai pus talentul în acțiune. Dar nu uita să revizuiești din când în când ceea ce ai lăsat în urma ta. Pentru că va ieși ceva mai bun.

Reclame
 
2 comentarii

Scris de pe 7 septembrie 2011 în Meditații

 

Etichete: , , , , ,

2 răspunsuri la „Întotdeauna: „mai bine, mai bun!”

 1. danjelm

  9 septembrie 2011 at 9:00 pm

  foarte bine scris pòstul. Sa nu uitam sa revizuim ce am scrs si sa imbunatatim. Doamne da.ne putere!!

   
  • Marius Cristian

   9 septembrie 2011 at 9:18 pm

   Amin! Ceea ce suntem azi, suntem ce am fost si ieri plus inca ceva…
   Sa adaugam mereu cateceva in plus la ceea ce suntem noi !

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: