RSS

De ce?… suntem singuri?

30 Oct
De ce?… suntem singuri?

Voi lega acest prim articol de semnificaţia blogului, şi anume „transformarea”. Nu am să ţin vreo teorie aparte în privinţa aceasta, dar putem începe să ne gândim la diverse situaţii care determină schimbarea. O astfel de situaţie relevantă este materia. În chimie, de exemplu: o substanţă îşi menţine starea ei de existenţă atâta timp cât asupra ei nu acţionează un factor extern. Dacă intervine un proces (cum ar fi oxidarea, arderea ş.a.) sau o altă substanţă, atunci prima îşi va modifica starea pe care o avea iniţial.
Cu cât mai mult suntem noi transformaţi, care suntem o multitudine de substanţe, compuşi, elemente? … O multitudine de stări, gânduri, simţiri?
Totuşi, din moment ce suntem schimbaţi, primim o veste bună: NU SUNTEM SINGURI. Ceva interacţionează asupra noastră. Ceva ne pune în mişcare ansamblul nostru şi în felul acesta ne întreţine viaţa (se ştie deja că viaţa înseamnă mişcare, nu ne mai oprim asupra acestui punct).
Uită-te în jurul tău! Cine sau ce te schimbă? Acordă atenţie asupra acestui detaliu dacă vrei să ştii cum te transformi.

Ca material didactic 🙂 am ales un anime intitulat Shakugan no Shana, care îmi place foarte mult. Aici, ceea ce reprezintă viaţa unui om a fost denumită existenţă („power of existence”). Pe parcursul poveştii, apar personajele negative care acumulau cu ajutorul unor creaturi aceste puteri ale existenţei, făcând ca respectivele persoane care au fost „înghiţite” să dispară. Dar dacă tot mai multe persoane ar fi dispărut brusc, ar fi zdruncinat percepţia celor care îi cunoşteau, iar echilibrul lumii ar fi fost distrus. Cu scopul de a înfrunta aceşti inamici exista o castă de luptători numiţi Flame Haze care aveau şi datoria de a înlocui pe cei dispăruţi cu nişte „torţe de existenţă”. Persoanele care cunoşteau pe cel ce fusese înghiţit şi vedeau torţa care îi ţinea locul, ei percepeau flacăra ca fiind chiar acea persoană. Dar în timp ce flacăra se micşora, tot aşa era şi cu memoria celor din jur: îşi aminteau to mai puţin despre persoana cel ce fusese de fapt „înghiţit”. Când torţa se stingea, toţi ceilalţi trăiau de ca şi cum acea persoană nici nu a existat.
(în imaginea de mai jos se văd mici flăcări ce reprezintă torţele)
Shakugan no ShanaŞi mă gândeam în privinţa aceasta: existenţa noastră contează atunci avem formă în conştiinţa celor de lângă noi. Am fi nimic dacă în percepţia celorlalţi sunt nimic. Trebuie să dăm valoare ceea ce suntem, căci Dumnezeu ne-a făcut să existăm. Trebuie să preţuim acest dar şi mai ales trebuie să avem grijă cum ne modelăm existenţa. Pentru că nu e numai a noastră…

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 30 Octombrie 2009 în anime, Meditații

 

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: